Η κ. ΕΙΡΗΝΗ ΝΤΑΪΦΑ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΣΧΗ ΑΡΧΙΠΛΟΙΑΡΧΩΝ

Η Λέσχη Αρχιπλοιάρχων Πειραιά διοργάνωσε μια σεμνή τελετή  όπου βράβευσε  ξεχωριστές προσωπικότητες, όπως την κ.Ειρήνη Νταϊφά για την πολυετή προσφορά της στην κοινωνία.Η εκδήλωση έλαβε χώρο στην   φιλόξενη αίθουσα της Λέσχης την Πέμπτη 22 Μαρτίου  2018.

DSCN4822

 

Η βραδιά ξεκίνησε με την παρουσίαση της   ιστορίας και των δραστηριοτήτων  της Λέσχης από τον  Πρόεδρο , Πλοίαρχο Μαρίνο Τσάμη.

Στη συνέχεια  ο Γενικός Γραμματέας ,Πλοίαρχος Πάνος Μηνόγιαννης μας παρουσίασε  το έργο της  κ.Ειρήνης Νταϊφά, η οποία   είναι  Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού Δήμου Περαιά ,Ειδική Γραμματέας  Helmepa, Πρόεδρος Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά,  και εκπλαγήκαμε  όταν ακούσαμε για την  αφιλοκερδή  συμμετοχή της  σε  περισσότερα από 40 σωματεία ,ενώσεις, όπως και για  τις υποτροφίες που προσφέρει κάθε χρόνο εις μνημη του αειμνήστου πατρός της κ.Σταύρου Νταϊφά.

DSCN4783

 

Τον τίτλο  του Επίτιμου Μέλους της  Λέσχης, απένειμε  στην κ. Ειρήνη Νταϊφά  ο Αντιπρόεδρος Πλοίαρχος Άγγελος Γαβιώτης.

 

 

DSCN4786

 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΛΕΣΧΗ ΑΡΧΙΠΛΟΙΑΡΧΩΝ

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

Αγαπητέ Κύριε Τσάμη,

Αξιότιμα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου,

Αγαπητές Φίλες και Φίλοι,

Κυρίες και Κύριοι!

DSCN4791

 

 

 

 

Είναι μεγάλη χαρά να βρίσκομαι απόψε ανάμεσάσας, και θεωρώμεγάλη μου τιμή την απονομή του τίτλου του Επίτιμου Μέλους της Λέσχης Αρχιπλοιάρχων!

Από πολύ νεαρή ηλικία, «έμαθα» από τον πατέρα μου να σέβομαι, να εκτιμώ και να τιμώ το έργο και την προσφορά των Ελλήνων Ναυτικών! Ο αείμνηστος Σταύρος Νταΐφάς, καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής του και της έντονης δραστηριοποίησής του ως Πλοιοκτήτης, εργάσθηκε σκληρά για να ισχυροποιηθούν οι δεσμοί μεταξύ των Εφοπλιστών και των Ναυτικών! Είναι σε όλους γνωστές οι προσπάθειές του προς αυτή την κατεύθυνση, που έγιναν μάλιστα εμφανέστερες τα δεκαεπτά (17) χρόνια που ήταν Αντιπρόεδρος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών , αλλά και την μακρά περίοδο που ήταν  Μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου. Ο ανθρώπινος παράγοντας άλλωστε, αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί,  την κινητήρια δύναμη και την ραχοκοκαλιά της Ελληνικής Ναυτιλίας. Έχοντας αναλάβει εδώ και κάποια χρόνια, το τιμόνι της Οικογενειακής Ναυτιλιακής Επιχείρησης, είμαι βέβαιη ότιη τεχνογνωσία και η εξειδίκευση που απαιτεί ο σύγχρονος ανταγωνισμός, σε συνδυασμό με την ναυτοσύνη και το φιλότιμο της φυλής μας, είναι τα στοιχεία που κρατούν τους Έλληνες στην πρωτοκαθεδρία της Παγκόσμιας Ναυτιλίας!

Οι Έλληνες της θάλασσας, είναι συνεχιστές μιας μακραίωνης παράδοσης, που τους επιτρέπει και τους επιτάσσει να τολμούν να υπερπηδούν κάθε εμπόδιο και να διευρύνουν τους ορίζοντες, διασχίζοντας τις θάλασσες με τα καράβια τους, με μια δύναμη και μια θέληση περισσή! Άνθρωποιπου δεν περιορίζονται ποτέ από τα κλειστά όρια μιας «στεριανής λογικής», πράγμαπου τους οδηγεί σε αυτό που όλοι ονομάζουν: «αξιοζήλευτο επίτευγμα της Ελληνικής Ναυτιλίας»!

Οι Έλληνες Πλοιοκτήτες, οι Έλληνες Ναυτικοί, γαλουχημένοι στ’ αλμυρά θαλασσινά νερά,έμαθαν να θέτουν στόχους και να αγωνίζονται ακατάπαυστα μέχρι να τους επιτύχουν. Ένας τέτοιος αγώνας, απαιτεί όλα εκείνα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη Ναυτοσύνη!Γνώση, εμπειρία, δύναμη, σκληρή δουλειά, μα και ευστροφία, φαντασία και γενναιοδωρία, γιατί είναι μια συνεχής αναμέτρηση με τον χώρο και τον χρόνο!

Μια αναμέτρηση που η πλειονότητα έχει συνδέσει με το ταξίδι στο άγνωστο, στην περιπέτεια, στην επιχειρηματικότητα, αλλά για τους ανθρώπους της θάλασσας είναι και ένα ταξίδι στον συναισθηματικό τους κόσμο, σε αυτόν που τους ενώνει με την πατρίδα και τους ανθρώπους που τους περιμένουν!

Από αυτές τις δύο συνιστώσες της καθημερινότητας για τουςΈλληνες Πλοιοκτήτες και Ναυτικούς,από τον συνδυασμό δηλαδή: του αγώνα για εργασιακή επιτυχία και καταξίωση, και της αίσθησης του ηθικού χρέους και του καθήκοντος που αισθάνονται απέναντι στην Πατρίδα, το Κοινό Καλό και τους ανθρώπους, πηγάζει η παραγωγική δυναμικότητά τους, που τους καθιστά τόσο συχνά, ευεργέτες και χορηγούς σε κοινωνικές προσφορές και αλληλέγγυες δράσεις με ευρεία κοινωνική ωφέλεια! Γιατί η Ελληνική Ναυτιλία δεν σταμάτησε ποτέ να πρωταγωνιστεί στην «κοινωνική ανταπόδοση και προσφορά», σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, μέσα από την στήριξη Σχολείων, Νοσοκομείων, Ιδρυμάτων, Γηροκομείων, Εκκλησιών, αλλά και Μουσείων, Υποτροφιών και Θεσμών Βραβείων!

Πράξεις και δράσεις που είναι εντυπωσιακές στην έκτασή τους, καθώς ένα σημαντικό ποσοστό του Ναυτιλιακού Συναλλάγματος που εισάγεται στην χώρα μας, δαπανάται σε δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης αλλά και Παιδείας και Πολιτισμού, με μια διασπορά δράσεων που είναι εντυπωσιακή και εκτείνεται σε πολλούς και ποικίλους τομείς, και από τις οποίες ένα πολύ μικρό μέρος γίνεται γνωστό στο ευρύ κοινό, αλλά όμως βρίσκονται στην καρδιά της συλλογικής κοινωνικής ευθύνης της Ναυτιλιακής Κοινότητας!

Ο παραγωγικός δυναμισμός των ανθρώπων, των πρωταγωνιστώντης Ελληνικής Ναυτιλίας, έχει εξελιχθεί, έχει μετατραπεί σε γόνιμο πλούτο για τους συνανθρώπους μας και την Ελλάδα, μέσω της Ανθρωπιστικής, Κοινωνικής, Εκπαιδευτικής και Πολιτιστικής Προσφοράς, γιατί όλοι εμείς, οι Άνθρωποι της Θάλασσας γνωρίζουμε ότι η κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη, είναι κάτι παραπάνω από ένα κίνημα όπως προβάλλεται στις μέρες μας! Δεν υπόκειται σε χρονικά όρια, ούτε σε πεπερασμένους τόπους και τρόπους εφαρμογής! Η κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη ξεκινά από την καρδιά κάθε ευαισθητοποιημένου ανθρώπου και διαχέεται γύρω του χωρίς όρια και περιορισμούς! Οι Άνθρωποι της Θάλασσας γνωρίζουμε την αξία των ανθρώπων που στέκονται πλάι μας, που μας στηρίζουν, που μας αισθάνονται και μας αγαπούν! Και τους το ανταποδίδουμε! Γιατί η αλληλεγγύη και η κοινωνική προσφορά δεν είναι τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από αγάπη, αγάπη για τον συνάνθρωπό μας, αγάπη για τον τόπο μας!!!

Θέλω να σας ευχαριστήσω ολόψυχα όλους σας, για την τιμή και την χαρά της αποψινής μου βράβευσης!

Εύχομαι ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ στο ΕΡΓΟ και τις ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ σας!!!

Να έχετε ένα ευχάριστο βράδυ!!!

DSCN4835

 

Το  Piraeus 365,ανάμεσα στους καλεσμένους διέκρινε τους: Σταμάτιο Ράπτη  Αντιναύαρχο Λιμενικού Σώματος, Νικόλαο Κατράδη  Πρόεδρο της ομώνυμης εταιρείας   απόστρατο Πολεμικού ναυτικού, Λίνα Αθανασίου Πρόεδρο της Β΄Κοινότητας Δήμου Περαιά,  Λάμπρο Χαχάλη  governor of Propeller Club of Piraeus.

DSCN4776

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s