ΤΟ ΒΕΠ ΣΥΖΗΤΗΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

 

 

Η Επαγγελματική – Τεχνική Εκπαίδευση και η σύνδεση επιχειρήσεων με το Πανεπιστήμιο

Δυτ. Ατικής τα θέματα συζήτησης του Β.Ε.Π. με τον Υφυπουργό Παιδείας

 

29177274_2115447972031619_964259907874324480_o

 

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που ανέλαβε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιάκαι σεσυνέχεια μίας σειράς ενεργειών – ενημερωτικές ημερίδες σε συνεργασία με τη ΔΔΕ Πειραιά και Δυτ. Αττικής για τα ΕΠΑΛ και τη Μαθητεία, βράβευση μαθητών των ΕΠΑΛ που εισήχθησαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας-,με στόχο την ανάδειξη και αναβάθμιση της Επαγγελματικής-Τεχνικής Εκπαίδευσης και τη σύνδεσή της με την παραγωγή, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018, συνάντηση του Προέδρου και του Διευθυντή του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, κ.κ. ΑνδριανούΜιχάλαρου και Μιχάλη Γιάγκα,  με τον Υφυπουργό Παιδείας,κο Δημήτρη Μπαξεβανάκη.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν διεξοδικά  η συνεργασία του Επιμελητηρίου με το Υπουργείο Παιδείας για την επαγγελματική – τεχνική  εκπαίδευση και έγινε αναφορά στην ανάληψη περαιτέρω δράσεων από το Β.Ε.Π. καθώς και η σύνδεση των Επιχειρήσεων μελών του Επιμελητηρίου με το νεοσυσταθέν Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Μετά την εποικοδομητική συνάντηση με τον Υφυπουργό, κοΜπαξεβανάκη, ο Πρόεδρος  του Επιμελητηρίου, κος Μιχάλαρος, τόνισεοτι«Το Β.ΕΠ.θα συνεχίσει  να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ανάδειξη της Τεχνικής – Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και της Μαθητείαςκαι τη σύνδεσητης με την παραγωγή, έτσι ώστε η παραγωγή να αποτελέσει διέξοδο από την κρίση και η Τεχνική Εκπαίδευση  επιλογή και όχι ανάγκη».

ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s