Βραβεία Γυναικών «ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ» 2018

Οκτώ ξεχωριστές γυναικείες προσωπικότητες βραβεύτηκαν από το «ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ», Όμιλο Γυναικών Πειραιά για τις Τέχνες,τα Γράμματα, τον Πολιτισμό, τις Επιστήμες, στην πέμπτη απονομή των βραβείων, ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ «ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ» 2018.

 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018 ώρα 20:00, στο Μέγαρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Ε.Β.Ε.Π.
Σε όποιον πιστεύει πως η Ελλάδα ξόφλησε, δεν παράγει, δεν προσπαθεί, δεν διαπρέπει, η απάντηση βρίσκεται στα ονόματα αυτών των καταπληκτικών γυναικών.
Όποιος δεν τις γνωρίζει, δεν γνωρίζει και το τεράστιο δώρο που προσφέρουν στην χώρα μας, αλλά και σε ολόκληρη την ανθρωπότητα. Η καθεμία από αυτές, είναι μια σπουδαία επαγγελματίας, αλλά πάνω από όλα μια σπουδαία ΓΥΝΑΙΚΑ.
Οκτώ διαφορετικές προσωπικότητες από οκτώ διαφορετικούς χώρους που όμως έχουν ένα κοινό: αποδεικνύουν με το έργο τους πως ο συμβιβασμός δεν αποτελεί επιλογή, αντίθετα η προσπάθεια και η επιμονή είναι μονόδρομος.
Η λεωφόρος της ζωής τους, δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα και δεν παρέλειψαν να το θυμίσουν σε όλους μας με τα λόγια τους, τονίζοντας πως και η αποτυχία είναι απλά μια στάση στο δρόμο προς την επιτυχία.
Ωστόσο, 9καθώς άκουγε κανείς τα βιογραφικά αυτών των γυναικών, τις βραβεύσεις, τις διακρίσεις, τις τιμές που έχουν αγκαλιάσει, μόνο δέος ήταν δυνατό να νιώσει.
Είναι γυναίκες με ταλέντο, όρεξη, με θεϊκές σχεδόν δυνάμεις, που όμως εργάστηκαν, και συνεχίζουν να εργάζονται σκληρά. Για το έργο τους, για εμάς. Αποτελούν ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης για όλους, γυναίκες και άντρες, αποδεικνύοντας πως δεν υπάρχει ισχυρό και αδύναμο φύλο.
Τη Δευτέρα, 8 αρχαίες Καρυάτιδες, προσφέρθηκαν-δικαίως- στα χέρια 8 σύγχρονων Καρυάτιδων. Προσφέρθηκαν για να τις τιμήσουν, αλλά κυρίως για να αφυπνίσουν κάθε έναν εκεί έξω που βρίσκεται σε διαρκή πόλεμο με τον ίδιο του τον εαυτό.
Τα Βραβεία αφιερώθηκαν στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

«Τη βραδιά παρουσίασε μια ακόμα ξεχωριστή γυναίκα, η υπέροχη και αγαπημένη ηθοποιός Ματθίλδη Μαγγίρα».

Τα βραβεία απονεμήθηκαν στις:
H Ελένη Αντωνιάδου, Ερευνήτρια της Εθνικής Υπηρεσίας Αεροναυπηγικής και Διαστήματος της NASA, έλαβε το Βραβείο Επιστήμης . Το βραβείο απένειμε ο Καθηγητής Πειραματικής Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Μιχάλης Κουτσιλιέρης.

H Λίλα Ντε Τσάβες, ακάματη Πρέσβειρα του Ελληνικού Πολιτισμού στο εξωτερικό, Εθνολόγος, Πρόεδρoς του H&M Heritage & Museums, έλαβε το Βραβείο Πολιτισμού. Το βραβείο απένειμε ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης.(στη φωτο που ακολουθεί)

DSCN4512 (2)

 

H Νεφέλη Μούσουρα, μοναδική και διεθνώς ανερχόμενη Σολίστ Πιάνου έλαβε το Βραβείο Μουσικής. Το βραβείο απένειμε ο Συνθέτης και Διευθυντής Ορχήστρας, Μιχάλης Οικονόμου.

H Βικτόρια Χίσλοπ (Victoria Hislop), παγκοσμίου φήμης Συγγραφέας, αγαπημένη για «Το Νησί» και όχι μόνο, έλαβε το Βραβείο Λογοτεχνίας. Το βραβείο απένειμε ο Συνθέτης Μίνως Μάτσας.
H Μαρία Φιλοπούλου, διεθνής και ξεχωριστή Ζωγράφος της σύγχρονης παραστατικής ζωγραφικής, έλαβε το Βραβείο Εικαστικών. Το βραβείο απένειμε ο Διευθυντής Εικαστικού Προγράμματος του Ιδρύματος Β & Μ Θεοχαράκη, Τάκης Μαυρωτάς.

H Δωροθέα Ιωάννου, Chief Commercial Director The American P&I Club, ηγετικό στέλεχος της ναυτιλίας, έλαβε το Βραβείο Ναυτιλίας. Το βραβείο απένειμε o τ. Πρόεδρος & Εκτελεστικός Διευθυντής της Thenamaris, Μανώλης Βορδώνης.

 

DSCN4528

H Όλγα Βασδέκη, Ολυμπιονίκης – Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του Στίβου, έλαβε το Βραβείο Αθλητισμού. Το βραβείο απένειμε ο Αθλητικός Δημοσιογράφος Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

H Καλλιόπη Ροδοπούλου, που με αγάπη δραστηριοποιείται στο χώρο της εκπαίδευσης, Διευθύνουσα Σύμβουλος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΑΚΜΗ, έλαβε το Βραβείο Γυναικείας Επιχειρηματικότητας. Το βραβείο απένειμε ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (Ε.Β.Ε.Π), Βασίλης Κορκίδης.

DSCN4540

«Τα βραβεία –αγαλματίδια – Καρυάτιδες φιλοτέχνησε αποκλειστικά για το «ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ» και προσέφερε αφιλοκερδώς, όπως κάθε χρόνο, ο εξαιρετικός Γλύπτης Δημήτρης Κώστας»

 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν: ο εκπρόσωπος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Πειραιά κ.κ Σεραφείμ π. Βασίλειος, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνα. Ο Μιχαήλ Μαραυγάκης, Επιτελής ΠΑ Στρατιωτικού Γραφείου Προεδρίας της Δημοκρατίας, η Μορφωτική Ακόλουθος της Πρεσβείας της Γερμανίας Μόνικα Φράνκ, ο Βουλευτής Πειραιά Κώστας Κατσαφάδος,, ο Διοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων Πειραιά  Γεώργιος Πελεκανάκης και η Αντιπλοίαρχος ΠΝ της Σ.Ν.Δ, Ελένη Μουτσάτσου, ο Σπύρος Σπυρίδων, μέλος της Ευρωπαϊκής Αντιπροσωπείας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιφερειών, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος, η Αντιδήμαρχος Νανά Χαρβαλάκου, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού και Πρόεδρος της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά Ειρήνη Νταϊφά,

DSCN4485

 

ο τομεάρχης σε θέματα παιδείας Ενωσης Κεντρώων Παναγιώτης Ευαγγελίου,

 

ο τέως Αντιδήμαρχος Γιάννης Σπυράκης, οι πολιτευτές Πέτρος Μούγιος και Εύα Καμπίτση, από το Αtticanews.gr ο Αρχισυντάκτης Αντώνης Τσαγκρώνης, η διαδικτυακη εφημερίδα Piraeus365.com, η Δανάη Μπεζαντάκου Διευθύνουσα Σύμβουλος της Navigator Shipping Consultants LTD, ο πρόεδρος του Propeller Club Γιώργος Ξηραδάκης,, η Κατερίνα Τζήκα μέλος της Ολυμπιακής Επιτροπής, ο πρόεδρος του εκπαιδευτικού Ομίλου ΑΚΜΗ Κων/νος Ροδόπουλος, η υπεύθυνη τύπου του Σκοπευτικού Συλλόγου Άγη Κασούμη Κυριακή Ρουσάκου, Βάσω Σωτηρίου Δημόσιες Σχέσεις & Επικοινωνία, η ιδρύτρια της Λέσχης Lions Hellen Keller Βούλα Σαραντάρη, η πρόεδρος των Αμαρυλλίδων Νίκη Παξιμαδάκη Κόλντηρη, η ιδρύτρια του Σωματείου Ανθρώπινοι Άνθρωποι Βέρα Μεσσήνη, ο ιστορικός Στέφανος Σκαρμίντζος, η σκηνοθέτης Τζένη Αρσένη, η Ιωάννα Βασιλάκη από τις Καλληπάτειρες, ο Παναγιώτης Δριτσάκος από την Φιλολογική Στέγη,,ο εφοπλιστής Ιάκωβος Ρήγος, ο fashion expert Κων/νος Κασπίρης, η Αιμιλία Λιώνη
Χορηγός Επικοινωνίας: Πειραιάς Κανάλι Ένα 90,4
Χορηγοί: Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά –

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s