«ΤΟ Ε.Β.Ε.Π. ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Ο.Λ.Π. Α.Ε. ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ MASTER PLAN ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ»

evep_11_3_0

Με επιστολή του προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ο.Λ.Π. Α.Ε., Captain Fu Chengqui, την οποία κοινοποίησε στον Δήμαρχο Πειραιά, κ. Ι. Μώραλη, τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, κ. Γ. Γαβρίλη και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., κ. Β. Κορκίδης,

11313155_394832457371568_1535279309545737826_o


αφού ενημερώθηκε αναφορικά με την σκοπιμότητα, τους στρατηγικούς στόχους και τις επενδύσεις του Αναπτυξιακού Προγράμματος και Μελέτης Διαχείρισης (Master Plan), εκ μέρους των μελετητών, που ανέλαβαν την εκπόνηση της σχετικής Μελέτης, ζήτησε να δοθεί παράταση της διαβούλευσης των φορέων για το εν λόγω θέμα, το οποίο αποτέλεσε αντικείμενο της παρουσίασης της Ο.Λ.Π. Α.Ε., στις 22 Ιανουαρίου 2018.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, αναφέρει στην επιστολή:

«…Οι επίσημες απόψεις και παρατηρήσεις μας θα προκύψουν από τη Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Β.Ε.Π., που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Φεβρουαρίου 2018, με βασικό θέμα το Master Plan της Ο.Λ.Π. Α.Ε. Επίσης, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι, μετά από σχετικές συναντήσεις με τον Δήμαρχο Πειραιά και τον Αντιπεριφερειάρχη, υπάρχει ταύτιση θέσεων, αλλά και ερωτημάτων, που μας απασχολούν.

Σε αυτό το πλαίσιο, λαμβάνοντας υπόψη και το αίτημα της Ο.Λ.Π. Α.Ε. για τη χορήγηση παράτασης της καταληκτικής ημερομηνίας Σχεδίων Πρώτης Επενδυτικής Περιόδου, έως την 31η Οκτωβρίου 2018,  προτείνουμε να παραταθεί και ο χρόνος της διαβούλευσης για ένα εύλογο διάστημα, ώστε να επιτευχθεί ταύτιση απόψεων, αποφυγή αντιπαραθέσεων, αλλά και να δημιουργηθεί μία γέφυρα συνεργασίας, με στόχο, το Σχέδιο Ανάπτυξης Λιμένος (Σ.Α.Λ.) και η Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (Ο.Χ.Ε.) Πειραιά, να λειτουργήσουν συμπληρωματικά και όχι ανταγωνιστικά.

Παραμένω στη διάθεσή σας, ώστε το λιμάνι του Πειραιά να συμβάλει στην ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και ελληνικής οικονομίας».

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s