Η WIMA επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της COSCO

wimahΗ Διεθνής Ναυτική και Βιομηχανική Ένωση WIMA, το πρώτο Ελληνικό Ναυτιλιακό Cluster, πραγματοποίησε το απόγευμα της 13/12/2017, επίσκεψη των μελών της στις εγκαταστάσεις του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) Πειραιά και Κέντρου Διαχείρισης και Διανομής Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (PCDC), μετά από πρόσκληση του Εμπορικού Διευθυντή τους, κ. Αναστάσιο Βαμβακίδη.

Η υποδοχή που επιφυλάχθηκε από τους αρμόδιους της ΣΕΠ ΑΕ και PCDC AE στη WIMA και στα μέλη της, ήταν ιδιαίτερα θερμή. Αρχικά έγινε ξενάγηση των μελών της WIMA με πούλμαν στην ευρύτερη περιοχή των εγκαταστάσεων της ΣΕΠ ΑΕ και PCDC AE και ενημέρωση για την οργάνωση και λειτουργία του χώρου.

wima1

Ως γνωστόν στο ΣΕΜΠΟ του Πειραιά λειτουργούν τρεις προβλήτες. Η μια ανήκει στην ΟΛΠ ΑΕ (Προβλήτας Ι) και οι άλλες δύο στην ΣΕΠ ΑΕ (Προβλήτα ΙΙ & ΙΙΙ).

 

Να σημειωθεί ότι το 51% των μετοχών της ΟΛΠ ΑΕ ανήκουν στην CHINA COSCO Shipping Corporation Ltd ενώ η COSCO Shipping Port ltd κατέχει το 100% των μετοχών της ΣΕΠ ΑΕ.

wima3

Μετά από την ξενάγηση, τα μέλη της WIMA φιλοξενήθηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΣΕΠ, ΑΕ όπου τους έγινε εκτενής παρουσίαση με πίνακες και διαφάνειες της δυναμικότητας και του εύρους της παρεχόμενης εξυπηρέτησης από την ΣΕΠ ΑΕ κατά την εκεί υποδοχή και φορτοεκφόρτωση των πλοίων.

wima4

Στη συνέχεια δόθηκε η ευκαιρία στο Πρόεδρο της WIMA, κ. Ηλία Χατζηεφραιμίδη και στα μέλη της, να παρουσιάσουν τις δραστηριότητες και τον τρόπο λειτουργίας του cluster, σαν συμπαγούς και οργανωμένης ομάδας εξήντα αξιόπιστων εταιρειών και επαγγελματιών υποστήριξης των αναγκών της Ναυτιλίας, δίνοντας το αισιόδοξο μήνυμα της ετοιμότητας για συνεργασία με την ΣΕΠ ΑΕ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s